Görüntülü Haberler

YETENEKLİ ELLER LEZZETLİ YEMEKLER

Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, yaptıkları lezzetli yemekleri “Gençlik” sayfamızda anlattılar. Öğrenciler, birbirinden lezzetli yemeklerin püf noktalarını da verdiler. Geçlere kulak vermeye hazır mısınız?

Yaptıkları lezzetli yemekler ile çok başarılı çalışmalara imza atan Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, derslerde öğrendikleri yemekleri anlattılar. Bölümlerini ve yemek yapmayı çok sevdiklerini söyleyen öğrencilerin yapmayı en sevdikleri yemekler haberimizde…

Gamze Öztürk: Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümü öğrencisiyim. Size Yuvalama Çorbası tarifini vereceğim. Kıymanın içine pirinç ekliyoruz sonra küçük yuvarlak köfteler yapıyoruz köftelerimizi suyun içine atıyoruz kaynamasını bekliyoruz yaklaşık 30 dakika sonra köftelerimiz olacaktır. Daha sonra yumurta ve yoğurdu marina edip çırpıyoruz ve köfteleri alıp marina ettiğimiz yoğurdun içine ekliyoruz daha sonra kalan suyun içinde nohutlarımızı pişiriyoruz nohutlarımız olduktan sonra marina ettiğimiz köftelerin içine nohutlarımızı koyuyoruz.

Sema Çalışkan: Hüma Hatun Kız meslek lisesinde okuyorum. Mercimek Çorbasını tarif edeceğim. İlk önce soğanları yağda kavuruyoruz yıkadığımız mercimekleri patatesleri ve salça koyup güzelce kavuruyoruz. Suyunu ekliyoruz tuzunu karabiberini baharatlarını koyup güzelce kaynatıyoruz ve servis ediyoruz.

Semra Akkoç: Aşçılık bölümü öğrencisiyim. Kabak tatlısının tarifini vereceğim size. Kabakları küp küp doğradıktan sonra üzerini kapatacak şekilde şeker ekliyoruz. 1 bardak su ve kaynattık sonra blenderden geçirdik muhallebimizi hazırladık sütümüzü kaynattık vanilya ekleyip koyulaşmasını bekledik kâselerimize önce bisküvi sonra muhallebi sonra kabağımızı koyuyoruz servise hazır.

Dsc0284 E1576688338624 Dsc0290 E1576688413715 Dsc0296 E1576688451509 Dsc0301 E1576688521639

Aleyna Öztürk: Hüma Hatun mesleki teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümü öğrencisiyim. Yayla çorbasını tarif edeceğim. 1 çay bardağı pirinci ıslatarak haşlıyoruz. Başka bir kapta un yumurta sarısı ve yoğurdu çırparak pirinçli suyumuza koyuyoruz. Daha sonra çorbamızı kaynatıyoruz. Diğer tavada tereyağının içine naneyi kızartarak kaynayan çorbamızın içine koyuyoruz.

Hazal Aytar Öztürk: Hüma Hatun mesleki teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümü öğrencisiyim. En beğenerek yaptığım tarifim Çin Usulü tavuk. Kilo bakımı olarak 1 kilo tavuğu alıyoruz onu kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Sosunu başka bir yerde hazırlıyoruz. Sosunun yapılışı yarım çay bardağı soya sosu yarım çay bardağı beyaz sirke yarım çay bardağı üzüm sirkesi yarım çay bardağı tuz bide kırmızı kurutulmuş biber onları iyice harmanladıktan sonra bekletiyoruz. Ondan sonra kuşbaşı şeklinde doğradığımız tavada kızartıyoruz. Kızarttıktan sonra 2 diş sarımsak dövüp içine koyuyoruz. Hazırladığımız sosu tavuğun içine döküyoruz. Üstüne susam koyup yemeğe hazır.

Öğretmen Olcay Arıkan: Yiyecek içecek hizmetleri öğretmeniyim. Hüma Hatun Anadolu Lisesi olarak aşçılık, pastacılık ve servis dalında eğitim vermekteyiz. Nitelikli bir ev hanımı yetiştirmek değil amacımız. Turizm sektöründe nitelikli eleman kazandırmaktır. Aşçılıkla ilgili pastacılıkla ilgili ve servisle ilgili temel bilgileri veriyoruz sektöre nitelikli öğrenci yetiştirmek amacımızdır. 13 yıllık öğretmenim ben Hüma Hatunda da 2 yıldır çalışmaktayım. Yiyecek içecek sektörü ölmeyecek sektör öğrencilerimizde tavsiye ediyoruz bu sektörde çalışmalarını. Tatil yaptığımız otellerde eski öğrencilerimin bir yere gelmiş olmasını görmek bize mutluluk veriyor.

Dsc0304 E1576688190766 Dsc0317 E1576688219761 Dsc0324 E1576688261252

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu