Köşe Yazıları

Ders Çalışırken Müzik Dinlenir mi?

İki arkadaş hararetle tartışıyormuş: Tartıştıkları konu, Ders çalışırken müzik dinlenmeli mi dinlenebilir mi ve dinlemeli miyiz dinleyemez miyizdir. Aralarında tartışma uzadıkça sonuca ulaşamayacaklarını görmüşler ve sonuç alamayınca Öğretmenlerine sormaya karar vermişler. Sorular karmaşasında da boğulmuşlar ve herkes kendi duymak istediği şekilde sorusunu ve cevabını almanın bilinçaltıyla Öğretmenlerinin yanına varmışlar.

Öğretmenlerinin yanına gidip sırayla sorularını sormuşlar. Biri olumsuz cevap alırken diğeri, olumlu cevap almış.
Olumsuz bir cevap alan gencin sorduğu soru :
– Hocam benim canım ders çalışırken müzik dinlemek istiyor, Dinleyebilir miyim?
– Oğlum, Ders konularla ilgilenmen lazım. O sırada dikkatinin dağılmaması lazım. Çalışırken müzik dinlenmemeli.
Diğer genç ise
– Hocam Ders çalışmak istiyorum ama önce müzik dinliyorum Daha sonra müziğin etkisi kendimi derse veremiyorum sizce ders çalışırken müzik dinleyebilir miyim Dinlesem mi Dinlemesem mi?
– Oğlum, her nerede ve ne koşulda olursan ol, müzik dinleme isteği duyabilir ve ders çalışabilirsin.
Kısaca örnekleri soruları ve alınan cevapları daha da çoğaltmak mümkün. Olumlu yada olumsuz yada havada bırakılan cümlelerle yanıtlar almakta mümkün. O halde doğrusu şu: Esas olan, aldığınız cevap değil, sorduğunuz sorudur. Ve beceri; almak istediğiniz yanıtı alabileceğiniz soruyu sorabilmektir.

Neyi nerede ne zaman söylediğimiz,dinlediğimiz,yaptığımız ve yapacağımız önemlidir.Fikirlerimizin fırtınalar estirdiği cevaplarımızın pozitif yönlere kaydığı ve başarılı sonuçlara çıkan kapısında buluşmak dileği ile…Yeni Yılınız Kutlu Olsun

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu