Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>Tarifler

Domates Kabuklarından Baharat Yapın !

Domates kabuklarını çöpe atıyorsanız artık atmayın. Çünkü, bu zahmetsiz şekilde baharat yapma yöntemini öğrendiğinizde pişman olmayın.

 

Domates Kabuklarından Baharat Yapın !… Neredeyse her tarifte domates kullanımı oluyor. Muhtemelen farkında olmasanız dahi bir sürü domates kabuğunu çöpe atıyorsunuz. Halbuki bütün sebzelerde olduğu gibi domateslerin de tamamından fayda sağlayabilirsiniz. Geleneksel veya modern farklı kurutma yöntemiyle bu kabukları çöpten kurtarıp lezzetli bir baharat haline dönüştürebilirsiniz.

Domates Kabuklarından Baharat Yapın !

Domates kabukları nasıl değerlendirilir?

Kullandığınız domateslerden çıkan kabukları parçalara ayırın. Ardından, hava durumu ve yeriniz müsaitse, güneş alan bir yerde tamamen kuruyana kadar bekletin. Devamında, mümkün değilse veya daha hızlı olmak istiyorsanız fırında içindeki tüm sıvıyı kaybedinceye kadar pişirin. Daha sonra, soğumasını bekleyin. Ardından, isterseniz görece büyük parçalar halinde saklayın veya bir öğütücü yardımıyla toz haline getirin. Devamında, kuru ve serin bir yerde, bir kavanozda saklayın. Son olarak, daha güçlü bir aroma elde etmek istiyorsanız, az ve eşit miktarda tuz ile şeker ekleyin.

Domates Kabuklarından Baharat Yapın !

Domates kabuğu tozu nerede kullanılır?

Eti lezzetlendirmek için marinasyonda kullanabilirsiniz.
Lezzetlendirmek için birçok yemeğe veya çorbaya katabilirsiniz.
Salça ile yaptığınız yemeklerde aromayı güçlendirmek amacıyla kullanabilirsiniz.
Pizza veya makarna baharatı olarak kullanabilirsiniz.
HTHayat’ın edindiği bilgiye göre, domates sosuyla servis edeceğiniz yemeklerde lezzeti katlamak için ekleyebilirsiniz.

Domates Kabuklarından Baharat Yapın !

Domates bir meyve mi yoksa sebze mi?

Ülkemizde çeşit çeşit yetiştirilen domatesler, çekirdek kurutma usulü ile de toprakta can bulur. Söz çekirdekten açılmışsa eğer; domates meyve mi sebze mi sorunuza burada çözüm bulalım. Domates yıllardır sebze olarak biliniyordu fakat bir meyvedir.

..Domates Kabuklarından Baharat Yapın !…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu