Köşe Yazıları

Güzelleşmek

Güzelleşmek

Bu konu farklı Görüşlere bağlıdır ve herkes için farklı bir anlam ifade eder. Ancak Çoğunlukla Günümüzde Güzelleşmek ya da Güzellik Bir Algıdan İbaret.

Genel olarak sağlıklı bir yaşam tarzı ve bakım rutini, güzellik için önemli faktörlerdir. Mutluluğun Sırrı’da Bence Bundan İbaret, Sağlıklı yaşam ve rahat kafa 🙂

İlgili Makaleler

 

Guzellesmekk

 

Aşağıdakiler, güzellik için yapabileceğiniz bazı şeylerdir:

Sağlıklı beslenin: Cildinizin sağlıklı olması için gerekli olan besinleri araştırmanız gerekir. bu nedenle Taze meyve, sebze, tüketimi çok önemli. sağlıklı yağlar ve proteinler içerdiği süre boyunca bir diyet sunumu yapmaya dikkat edin. Ayrıca En Önemli Etkenlerden Birisi’de Bol su içmektir. bedenlerinizi nemli tutmak için günde en az 8 bardak su içmeye çalışın. Bu, genellikle daha canlı ve sağlıklı yapılara yardımcı olacaktır.

Peki Nedir bu Güzellik Algısı?

Güzellik, güzel kadın duyumunun ideal formudur. Buna göre, güzellik, duyumların ötesinde var olan ve tek tek güzellik duyumlarını şekillendiren bir idea’dır. Plotinus’a göre güzellik, ilahi akıl’ın dünyadaki yansımasıdır. Aristoteles, “güzel olan, salt kendisi için arzulanabilir olandır” demektedir. Güzelliğin batı teorisindeki en erken tanımı Socrates (Sokrat) öncesi dönemden İyonyalı Pythagoras (Pisagor) gibi düşünürlerin çalışmalarında yer bulur. Pisagor’cu okul, matematik ve güzellik arasında güçlü bir bağ olduğunu keşfetmişti. Bilhassa, nesnelerin altın oran’a göre oranlandığında daha çekici göründüğünü kaydettiler. Antik Batı Anadolu ve Atina mimarisi, bu simetri ve oran görüşüne dayanmaktaydı. Modern araştırmacılar altın orana göre ölçülendirilmiş ve simetrik olan insan yüzlerinin olmayanlarınkinden daha çekici olduğunu belirtirler.

Güzellik.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu